УБУДУЋЕ ХУМАНИТАРНУ ОРГАНИЗАЦИУЈУ "СТАРА РАШКА" ВОДИЋЕ ТЕОЛОГ

          Управни одбор „Старе Рашке“ дуже времена тражи дугорочније кадровско решење за вођење Организације, које је постало императив због смене генерације у вођењу Организације. У августу текуће године расписан је конкурс за избор особе која ће преузети послове да Организација настави са успешним радом. На конкурс се пријавило 52 кандидата, међу којима и теолог и правник Милош Маринковић из Београда, који је предавао веронауку у неким београдским школама.

              На седници 1. септембра 2022. године Управни одбор је одлучио да Милоша Маринковића прими у радни однос, сходно условима конкурса.

             „Стара Рашка“ блиско сарађује са Српском православном црквом, што сведочи Орден Светог Саве, којим је Синод СПЦ одликовао Хуманитарну организацију. Жеља је Управног одбора да се сарадња са Црквом још више унапреди, чему ће допринети и теолог Маринковић.

          Очекује се да чланови и донатори Хуманитарне организације са задовољством прихвате ово кадровско решење. Очекује се да ће доћи до омасовљавања Организације, до повећања броја чланова и донатора.

    Данас Организација има велики број чланова који нису православне вероисповести, нити српске националности. „Стара Рашка“ жели да таквих буде још више, посебно да их буде више из Исламске заједнице, да заједно решавамо хуманитарне проблеме у Рашкој области, односно у Санџаку. „Стара Рашка“ жели да буде фактор смањења верских, националних и политичких тензија на овом простору.

 

05.09.2022.                                                                                                         Управни одбор

                                                                                                             Војин Вучићевић, председник

ДОНАТОРИ