ВЛАДИКА ГЕОРГИЈЕ ГОСТ "СТАРЕ РАШКЕ"


Искрено пријатељство се не заборавља - владика Георгије и водећи људи "Старе Рашке" (Рајко Добросављевић и Војин Војо Вучићевић)

             У петак 1. јула 2022. године владика Георгије био је гост „Старе Рашке“, које гостовање је имало карактер радног састанка – разговора и договора о будућој сарадњи.

               Сусрети са владиком Георгијом увек су добродошли, имајући у виду шта је све владика учинио за ову Организацију. Чинио је и учинио много. То се најбоље види у Монографији Хуманисти и родољуби, коју је „Стара Рашка“ издала поводом свог јубилеја – 20 година постојања и успешног рада.

               „Стара Рашка“ не заборавља учињена јој добра дела, посебно не заборавља велика дела владике Георгија.

        Овог пута се разговарало о новој врсти помоћи владике Георгија, имајући у виду да је ангажован у Патријаршији Српске православне Цркве, да је у контакту са српским архијерејима у дијаспори. „Стара Рашка“ гаји амбиције да своју активност прошири у дијаспори, а то ће бити успешно само ако Црква подржи плановеОрганизације. Владика ће помоћи контакте „Старе Рашке“ са владикама у дијаспори. Упознавање тих владика са улогом и значајем „Старе Рашке“ биће од значаја за реализовање њених планова у дијаспори.

             Похвалама и признањима владици Георгију „Стара Рашка“ одаје захвалност и Српској православној Цркви, у чије име је владика помагао нашу хуманитарну, социјалну и националну Организацију.

Управни одбор

ДОНАТОРИ