ДЕЛЕГАЦИЈА „СТАРЕ РАШКЕ“ СА ПАТРИЈАРХОМ СРПСКИМ ГГ ПОРФИРИЈЕМ

 

        Његова Светост патријарх српски ГГ Порфирије началствовао је 9. маја 2022. године, на дан када се Црква молитвено сећа на спаљивање моштију Светог Саве, литургијским сабрањем у Вазнесењском храму манастира Милешева.

              Саслуживали су Високопреосвећени митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије и преосвећена господа епископи жички г. Јустин, милешевски г. Атанасије, крушевачки г. Давид, тимочки г. Иларион, ваљевски г. Исихије, будимљанско-никшићки г. Методије, захумско-херцеговачки г. Димитрије и ремезијански г. Стефан, као и свештеници и свештеномонаси из више епархија Српске православне цркве.

              На позив Епархије милешевске делегација „Старе Рашке“, у саставу Војин Вучићевић, Радиша Томашевић и Марија Моровић, била је гост Српске православне цркве 9. и 10. маја у Милешеви и Пљевљима, на дочеку у Милешеви Његове Светости патријарха српског ГГ Порфирија и приликом освећења Парохијског-народног дома светог великомученика Георгија на Гукама у Пљевљима.

         Делегација је у манастиру Милешева присуствовала вечерњој служби 9. маја и јутарњој литургији 10. маја. У уторак 10. маја делегација је била гост Српске православне цркве у Пљевљима.

              Делегација се састала са патријархом Порфиријем, митрополитом Јоаникијем и владиком милешевским Атанасијем. Патријарх је обећао да у Београду прими делегацију „Старе Рашке“. Митрополит и владика ће допринети успешној сарадњи Цркве и Хуманитарне организације „Стара Рашка“. Све договорено је потврда оправданости што је „Стара Рашка“ одликована Орденом Светог Саве.

Управни одбор

 

 

ДОНАТОРИ