ДЕЛЕГАЦИЈА „СТАРЕ РАШКЕ“ ГОСТ ПОРОДИЦЕ ВАРАКЛИЋ У ИВАЊУ

 

            Наставља се традиција дуга 15 година.

            У љето 2023. године делегација „Старе Рашке“ била је гост у Ивању покрај Пријепоља породици Вараклић, која живи и успешно ради у Торонту (Канада). Породица је позната у Рашкој области по давању хуманитарне помоћи. Горан и Драгана и њихова фирма MDG заједно са Хуманитарном фондацијом „Стара Рашка“ из Канаде од 2006. године до данас уплатили су преко Хуманитарне организације „Стара Рашка“ из Београда више од пола милиона евра за Божићне поклоне деци у Рашкој области. До сада је поклоне добило више од 13.000 болесне и сиромашне деце.

            У име Хуманитарне организације из Београда њена делегација уручила је Вараклићима, њиховој фирми у Канади и Хуманитарној фондацији из Канаде Повеље најдонатора, које су добили поводом јубилеја београдске „Старе Рашке“, 20 година постојања и успешног рада.

 

                                                                     

 

            Овог љета обављен је разговор и успешан договор како даље. Прво је делегација упознала домаћине о активностима Организације у 2023. години и плановима до краја године. Делегација је упознала предсеницу сестринске Хуманитарне фондације „Стара Рашка“ из Канаде госпођу Драгану о текућим проблемима овдашње Организације, са нескривеном надом за помоћ из Канаде.

 

                                                                    

 

            Договорено је да ће и ове године „Стара Рашка“ из Канаде  обезбедити Божићне поклоне за децу у Рашкој области, укључујући и децу из Сјенице и Тутина. Начелно је дато обећање да ће фирма Вараклића  MDG из Пријепоља дати Хуманитарној организацији „Стара Рашка“ новчану донацију у 2023. години.

            Госпођа Драгана ће сагледати могућност помоћи кадровског јачања „Старе Рашке“ из Београда.

            Нису Вараклићи једини успешни из Рашке области, али су они једини јако посвећени Рашкој области. Њима пуно хвала на тој посвећености, са жељом да не буду усамљен пример.

 

                                                                     

 

            „Стара Рашка“ из Београда и даље ће редовно информисати јавност у Србији о чињењу породице Вараклић и „Старе Рашке“ из Торонта.

 

                  20 септембра 2023.                                                                                                                                             Управни одбор

 

 

ДОНАТОРИ