ДЕЛЕГАЦИЈА „СТАРЕ РАШКЕ“ НА ДОДЕЛИ СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ ЕМИРУ КУСТУРИЦИ

 

Редитељ Емир Кустурица примио је 31.03.2022. године "Светосавску повељу" Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) "Просвјета" у крипти Храма Светог Саве на Врачару. Кустурица је признање примио од председника "Просвјете" Милимира Мучибабића који је истакао да му је част и задовољство да уручи повељу "највећем српском редитељу".

Испред Хуманитарне организације „Стара Рашка“ свечаности су присуствовали председник Организације Рајко Добросављевић, председник Управног одбора Војин Вучићевић, заменик председника Управног одбора Његослав Трифковић и подмладак Организације Марија Моровић и Марија Мијовић.

Свечаности су присуствовали Патријарх српски Порфирије, Митрополит црногорско-приморски Јоаникије и чланови Синода Српске православне цркве, књижевник и претходни добитник "Светосавске повеље" Матија Бећковић, директор Управе Владе Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон, професор Милош Ковић, председник Хуманитарне организације „Срби за Србе“ Игор Рашула и други.

 

Управни одбор

Делегација Х.О. "Стара Рашка": Његослав Трифковић, Рајко Добросављевић, Марија Мијовић, Војин Вучићевић и Марија Моровић

Емир Кустурица у разговору са Рајком Добросављевићем

Емир Кустурица у разговору са Војином Вучићевићем

Емир Кустурица са подмлатком "Старе Рашке" Маријом Мијовић и Маријом Моровић

ДОНАТОРИ