ПУНА ПОРТА ЦРКВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ПЉЕВЉИМА ПОСЕБНИМ ПОВОДОМ

                         У суботу 4. јуна у вечерњим часовима порта Цркве Свете Петке у Пљевљима била је пуна деце и њихових срећних родитеља. Повод за окупљање породица је веома посебан. Наиме, након вечерње службе, у порти храма, Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда организовала је потписивање уговора о донацији грла крупне стоке са вредним српским породицама пљеваљског краја. 

                 Пројекат "Економско оснаживање севера Црне Горе" први је пројекат који Организација спроводи ван територије Републике Србије, а финансиран је од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

                 Ово је био први круг пројекта у коме је Уговор о донацији потписало десет породица. У плану је да током јуна месеца Организација помогне са једним грлом стеоне јунице/краве још најмање 12 породица. Када се стеона јуница/крава отели породице су дужне да прво теле дају другом домаћинству које ће Организација одредити. На тај начин ефекат пројекта је двострук.

              Грла су купљена од пољопривредних газдинстава са територије општине Пљевља и прегледана од стране ветеринара Ранка Савића, који је желео да подржи овај пројекат те је бесплатно обавио прегледе.

              Велики допринос у реализацији пројекта дали су свештеници предлозима породица, које испуњавају неопходне критеријуме. Искрени осмеси и пријатељско руковање, довољни су разлози да мотивишу „Стару Рашку“ да настави своју хуманитарну мисију на територији општине Пљевља.

             Представници Организације Марија Моровић, Марија Мијовић и Милић Дујовић посетили су наредног дана још неколико породица због реализације другог круга пројекта.

                    Напомена: У галерији се налази албум са фотографијама, у фајлу "Економско оснаживање севера Црне Горе"

              

                                                                   Управни одбор  

ДОНАТОРИ