ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА "СТАРА РАШКА" НА СЕВЕРУ ЦРНЕ ГОРЕ             

              Дана 18.03.2022. године, представници Организације "Стара Рашка" Марија Моровић, Марија Мијовић и Милић Дујовић, пристигли су у раним јутарњим часовима на територију општине Бијело Поље. Најпре су посетили фарму "Франца" и разговарали са менаџерима о будућој заједничкој сарадњи. По повратку у Пљевља, обишли су Културно-информативни центар "Свети Сава" - у народу препознат као Српска кућа, где их је срдачно дочекао Божидар Божо Јеловац.


 

          Наредни дан, на предлог свештенства, посветили су обиласку неколико породица које живе на селу и прехрањују се од пољопривредног рада. Уз топлу добродошлицу, причали су о свакодневном мукотрпном раду на њиви и у штали. Хуманитарна организација "Стара Рашка" потрудиће се да, кроз донације и пројекте, помогне породицама и олакша свакодневницу.

             Последњи дан боравка на територији општине Пљевља, започели су одласком на свету литургију у Цркву Свете Петке. Након богослужења, упутили су се ка манастирском комплексу Свете Тројице. Упознали су се са изузетно вредном збирком златарских радова коју поседује манастирска ризница.

                Следећи одлазак на територију општине Пљевља, планиран је да се реализује током априла.

Управни одбор

 

 

ДОНАТОРИ