На Васкрс у недељу 2. маја 2021. године Хуманитарна организација „Стара Рашка“ улепшала је празник деци у Тутину. Тог дана њих 60 добило је хуманитарну помоћ по 5.000 динара и пакетић дар Агенције за безбедност саобраћаја Владе Републике Србије.

           Село Попе код Тутина: Са фарбаним јајима дочекана је делегација "Старе Рашке"

Струне гусала обележавају празник Васкрс 

 Војин Вучићевић у име старе Рашке обраћа се присутној деци и њиховим родитељима

На Васкрс у Цркви села Попе: Сви су са пажњом слушали речи проте Владана Вукомановића и 85-годишњег Војина Вучићевића, великог активисте у "Старој Рашкој

Ово је прва помоћ „Старе Рашке“ деци у Тутину, али не и последња, јер је Организација одлучила да трајније пружа помоћ сиромашној и болесној деци, деци без родитеља, деци чији родитељи нису запослени, деци чије су мајке из Албаније и породицама са троје и више деце. Хуманитарна организација је спровела акцију прикупљања наменских средстава за помоћ деци у Тутину. Одзив њених донатора и чланова био је изванредан. За кратко време њих десетак уплатило је пола милиона динара, појединачно од 2.000 до 150.000 динара. Акција прикупљања и поделе помоћи се наставља.

 Радиша Томашевић из "Старе Рашке" са гостима из Сјенице (Момир Ковачевић, Салих Селимовић и Вук Пантелић) на подели деци Васкршњих поклона у Тутину

 Дар Агенције за безбедност саобраћаја Владе Републике Србије сиромашној деци у Тутину

 Ова деца ће памтити Васкрс и "Стару Рашку"

 Њиховој радости нема краја

 Породица са четворо деце прима прима Васкршње поклоне

Родитељи са петоро деце примају Васкршње поклоне. Само да је више оваквих породица

Истог дана „Стара Рашка“ је званично основала своју Испоставу у Тутину и изабрала Извршни одбор Испоставе. У Одбор су изабрани: прота Владан Вукомановић, Радисав Бојовић, Милутин Сретковић, Душан Поповић, Никола Алексић, Алекса Савић и Милан Вељовић. За председника Одбора изабран је Милутин Мико Сретковић.

 Изабрани Одбор Испоставе "Старе Рашке" уа општину Тутин

Милутин Мико Сретковић будући председник Испоставе "Старе Рашке" у Тутину

Када епидемиолошка и економска криза спласну „Стара Рашка“ ће настојати да пружа помоћ и домаћинствима у Тутину, која може бити у новцу, роби и услугама. Неке од програма ће реализовати у сарадњи са својом сестринском Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“, на пример обнову и изградњу кућа.

 Село Попе: За сећање и историју - Васкршња подела хуманитарне помоћи угроженој српској деци у Тутину

„Стара Рашка“ позива своје поштоване донаторе и чланове, позива и остале добротворе у матици и дијаспори да помогну акцију „Помоћ деци у Тутину“.

 

УПРАВНИ ОДБОР

 

ДОНАТОРИ